neděle 16. října 2016

Svatební šaty z filmů a seriálů

Pro ty z vás, které právě hledají vhodné svatební šaty, i pro ty, které se jen rády na tyto šaty dívají, nabízím dneska malou sbírku krásných svatebních šatů z filmů a seriálů.

Jak jistě víte, poprvé si bílé svatební šaty oblékla královna Viktorie. Její svatební úbor byl na její postavení i dobu dost skromný, navíc její hlavu nezdobil obvyklý pro tyto případy diadém, ale jednoduchý věneček z květů pomerančovníku. Její svatební šaty se podařilo celkem zdařile okopírovat ve filmu Královna Viktorie.  

http://madameguillotine.org.uk

A tady máme šaty, které si oblékla pohádková princezna Mia z filmu "Deník princezny 2". Kostymér  se nechal inspirovat svatebními šaty belgické princezny Claire a nám divákům se naskytla hezká podívaná na tyto skvostné svatební šaty: klasická délka vhodná pro církevní svatbu, krajkový živůtek i rukávy, a malý diadém, kterým je uchycen závoj.  

orderofsplendor.blogspot.com



Další pohádka z dílny Disney - "Popelka", která měla premiéru teprve nedávno. Svatební šaty dle záměru kostyméru by měly být pravým opakem přepychových modrých plesových šatů. Proto svatební úbor se vyznačuje jednoduchostí linií i zdobení, což by mělo podtrhnout ctnost i skromnost hlavní hrdinky.  Na šatech se pracovalo skoro měsíc, načež byly ozdobeny ručně malovanými květinami. Celkem se práce zúčastnilo 16 lidí a trvalo jim to 550 hodin.

http://www.vanityfair.com/


Přeneseme se z pohádek do světu anglických kostýmových seriálů. A první místo tady jistě obsadí svatební šaty Lízinky Bennetové z "Pýchy a předsudku" (od BBC z roku 1995). Předtím, než se pustila do šití šatů, provedla kostymérka rozsáhlý výzkum, šla se podívat do muzeí a přečetla si spoustu knih, to vše proto, aby Lízinčiny šaty odpovídaly nejen doby, do které by měly spadat, ale i jejímu společenskému postavení. Šaty jsou ušité z bílého saténu, na hlavě má hlavní hrdinka klobouk se závojem.  

https://reginajeffers.wordpress.com


http://www.frockflicks.com/costuming-pride-and-prejudice-1995/


A další šaty pro milovnice románů od Jane Austenové a empírového střihu: krémové šaty Mariany Dashwoodové se stojatým límcem, ozdobené zlatými a stříbrnými korálky a stříbrnými hvězdičkami.

http://www.theskinnystiletto.com/

http://www.shein.com/


A teď zavítáme do začátku 20. století a podíváme se na svatební šaty ze seriálu "Panství Downton" (ne na všechny, ovšem, vždyť tam těch svateb bylo fakt hodně!)

Velmi krásné šaty měla na sobě lady Edith ve třetí řadě seriálu. Originálním řešením byla saténová vlečka s vyšitými květy, která splývala z ramen. Závoj se drží pomocí rodinného diadému. 

http://theenchantedmanor.com/tag/the-wedding-dress-of-lady-edith-downton-abbey/
http://insidepulse.com/

Svatební šaty lady Mary přesně odpovídají tehdejší módě: snížený pas, dlouhé rukávy, zdobení křišťály Swarovski a perlami. Ve vlasech má ten samý diadém, co sestra, a jednoduchou svatební kytici tvoří jenom několik bílých kal. 

http://www.dailymail.co.uk/


Druhé svatební šaty lady Edith jsou mými nejoblíbenějšími. Velmi elegantní krajkové šaty se zkrácenými rukávy a trochu zkrácenou dle módy sukní jsou opravdu úžasné.   

http://theenchantedmanor.com/


http://www.express.co.uk/


A teď se podíváme na něco modernějšího. Velkou popularitu získaly před několika léty svatební šaty, které na sobě měla Sofie z muzikálu "Mamma mia!". Jedná se o vzdušné šaty ve stylu boho doplněné věnečkem z květin a závojem.


http://www.marthastewartweddings.com/

Naprosto nádherné šaty od návrhářky Caroliny Herrery si oblékla budoucí upírka Bella Swanová ve filmu "Twilight saga: Rozbřesk 1".  Zvláštní pozornost si zaslouží záda.  

http://24hair.ru/

Když už jsme u těch filmů o světě fantasy a magie, nesmíme zapomenout na svatební šaty Fleur Delacourové z "Harryho Pottra". Jsou to velmi zajímavé šaty z organzy se dvěma černými fénixi symbolizujícími nekonečnou lásku.  

http://harrypotter.wikia.com/wiki/Fleur_Delacour's_wedding_dress

http://www.flare.com/

No, a pro ty z vás, kdo máte rády originální kousky, anebo prostě jste fanynky "Hunger games" - svatební šaty Katniss Everdeenové.


No a na konec trochu svatební klasiky ze seriálu "Chirurgové" (tam těch svateb také bylo celkem dost, ale aspoň pár šatů se prohlídneme). 

Svatební šaty doktorky April - jednoduché spojení organzy a krajkového živůtku.

http://www.peterlangner.it/waking-up-greys-anatomy-wedding-dress/

Originální svatební šaty Izzie.

www.pinterest.com


Klasický střih mořská panna - svatební šaty kardioložky Kristýny. 

www.pinterest.com


Neobvyklé, ale velmi elegantní šaty doktorky Amelie. 
http://www.hollywoodreporter.com/

A na závěr: varianta pro ty, kdo nesnáší šaty. Krajkové bolerko a saténové kalhoty - neobvyklá volba svatebního úboru od Kate Beckettové.    

http://www.tvguide.com/

http://www.funbuzztime.com/




4 komentáře:

  1. Všechny svatební šaty vypadají nádherně. Já jsem si vůbec nemohla vybrat a to jsem navštívila jen jeden svatební salón . I v něm bylo ale tolik krásných šatů. Nakonec jsem si vybrala šaty bez ramínek s dlouhou vlečkou a všem jsem se líbila.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji moc, jsou to moc nádherné šaty. Nicméně já si takové nikdy nebudu moct asi ani dovolit a proto jsem "nucena" nakupovat na webech jako je eshop second hand a tak dál. Jeden takový, který mi za ty léta sedl je třeba tento , kde jsem si vybrala i docela fajn společenské :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vzpomínky na svatbu.. joo, to už je let. Vdávala jsem se, když mi bylo 19 let - to se dnes už tolik nevidí. Tehdy to ale bylo naprosto normální, spíše ostatní nahlíželi na 23-leté slečny jako na odepsané paní, které to nikam nedotáhnou. Podruhé jsem se vdávala přes 3 lety. To byla paráda. Všichni manželovi na baru záviděli tuto peněženku.

    OdpovědětVymazat
  4. Jako šaty to jsou pěkné, ale tak nějak nepraktické, ne? :) Jako já nevím, být to na mé manželce, tak by jí stačilo něco, co prodává velkoobchod textil a prostě by to nějak nehrotila. Měli jsme hodně nonkonformní svatbu a já jako muž se ženil v jeansách a tričku a manželka měla takové pohodové letní šaty. :)

    OdpovědětVymazat