čtvrtek 14. prosince 2017

Pár slov o ženichovi


Když někdo řekne "svatba", většině z nás se na mysli objeví nevěsta v bílých šatech. Střihů šatů v různých odstínech bílé a krémové je nespočetné množství, takže nevěsta má velký prostor pro fantazii. Naopak ženicha si obvykle představujeme velmi nudně: oblek, kravata, korsáž.

Avšak oblečení ženicha už dávno není omezeno klasickým oblekem, i tady je teď prostor pro zajímavá řešení. A proto můj dnešní příspěvek věnuji tomu, na co by musela dát při oblékání pozor druhá (buďme upřímní, nevěsta bude vždy tou první) nejdůležitější osoba jakékoli svatby.



Za prve, promluvte s nevěstou. Jasně, nikdo vám před svatbou neukáže svatební šaty (i když v poslední době často potkávám nevěsty, které se neohlížejí na žádné pověry či předsudky), ale dozvíte se aspoň, jaký je styl svatby a stupeň formality. Jistě souhlasíte, že tradiční svatební obřad v církvi a svatba někde na farmě si vyžadují naprosto odlišné oblečení. 


https://www.marthastewartweddings.com


Za druhé, zeptejte se na barevnou kombinaci. Vypadá to dost divně, když je celá svatba, včetně doplňků nevěsty a její kytky je ve fialové barvě, ale ženich má zelenou kravatu. Proto by se na barevnou kombinaci měl dávat velký pozor. 


http://trendymods.com


Za třetí, ať už si vyberete jakýkoli styl nebo oblek, nezapomeňte, že v něm budete muset strávit celý den, a proto by měl být pohodlný. To samé se týká i bot: musíte se v nich cítit dobře. Pokud si koupíte nové boty, pár dní před svatbou si je vyzkoušejte. Bude opravdu nepříjemné, když v polovině svatebního dne přestanete svá chodidla cítit a večer budete myslet jen na to, kdy se už konečně zujete :)


https://english-wedding.com

Za čtvrté, berte ohledy na roční období. Koná-li se vaše svatba na podzim nebo v zimě, nezapomeňte na kabát. A to myslím vážně: ženich v obleku a peřové bundě nevypadá zrovna nejlépe. Kabát by měl být v souladu s celkovým stylem, i kdybyste neplánovali žádné focení venku. A pokud toto focení plánujete, rozhodně budete potřebovat ladící kabát, především v zimě.



www.pinterest.com

Za páté, budete-li mít několik družeb, snažte se zkoordinovat své oblečení. Družby by měli být oblečení ve stejném stylu, jako ženich, avšak ženich by se měl něčím lišit. Může to být odlišná barva obleku, nějaký doplněk a podobně. Promyslete si to předem anebo se poraďte s nevěstou, zejména bude-li na svatbě mít odpovídající počet družiček ve stejných šatech. 

www.pinterest.com

Za šesté, i když převlečení se zpravidla vyhrazuje pro nevěsty, nic nebrání ženichovi v tom, aby se uprostřed hostiny převlekl do pohodlnějšího oblečení. Promluvte s nevěstou: plánuje-li převléknout se do jiných šatů, i vy to můžete klidně udělat. Ale i v tomto případě dodržujte společný styl.




www.pinterest.com




V některém z následujících příspěvků se budu podrobněji věnovat různé druhy obleků, formálním black tie počínaje a různými neformálními variantami konče :)

Žádné komentáře:

Okomentovat