úterý 3. listopadu 2015

Svatební šaty pro princezny



Královské svatby vždy vyvolávaly hodně zájmu a rozruchu, se vznikem fotografie, televize a internetu se tento zájem vyšplhal na maxima. Stačí si vzpomenout, kolik diváků po celém světě upoutala svatba Kate Middleton s princem Williamem nebo svatba Charlene Wittstock s knížetem Albertem. Královské rodiny byly a i dodnes jsou zdrojem inspirace a napodobování, o jejich šatech se hodně mluví a ani ten nejmenší detail neunikne pečlivému oku pozorovatelů. A od té doby, co se mezi královskými nevěstami stále častěji objevují neurozené holky, miliony dívek po celém světě sní, že se octnou na jejich místě. A pokud by nešlo přímo o svatbu s princem, tak se spokojí s opravdovými princeznovskými šaty. Proto jsem pro vás připravila malou sbírku fotek z královských svateb. Možná, že některé z těchto šatů vás osloví natolik, že budete chtít přesně takové pro sebe. Anebo vám poslouží inspirací při výběru svatebních šatů. Každopádně asi nikdo nebude pochybovat o tom, že tyto šaty jsou příkladem vytříbeného vkusu, sledování tradicím a opravdové královské elegance.


Vévodkyně Kathrine v šatech od designérky Sarah Burton. Krajkový živůtek a zdánlivě jednoduchá sukně jsou skvělou kombinací pro církevní obřad.



Nizozemská princezna (momentálně již královna) Maxima si vybrala šaty od Valentina. Délka vlečky je 5 metrů. Závoj zdobí ruční výšivka. Tyto šaty se perfektně hodí pro zimní svatbu. 


Princezna Letizia (momentálně již také královna) svůj svatební den strávila v šatech od Manuela Pertegaze s vysokým zdobeným výšivkou límcem a 4,5 metry dlouhou vlečkou. Závoj z jemného hedvábného tylu byl dárkem ženicha, měl délku 3 metry a šířku 2 metry. 


Monacká kněžna Charlene si vybrala šaty od Armaniho, pošité z 50 metrů hedvábí a 80 metrů hedvábné organzy.  Práce na šatech zabrala celkem 2500 hodin. Na zdobení bylo použito celkem 40 000 krystalů Swarovski, 20 000 perleťových korálků a 30 000 zlatých kamínků. 

                                                                     www.stylefrizz.com

Svatební šaty pro dánskou  princeznu Mary navrhl Uffe Frank. Tyto šaty byly ušity ze saténu a hedvábné  organzy. Délka vlečky byla 6 metrů. Na zdobení byly použity dánské a irské krajky, závoj patřil princezně Markétě a předává se v královské rodině z generace na generaci. 

AFP

A na závěr tu pro vás mám dvoje úžasné šaty z Východu: první patří jordánské královně Ranie a druhé - jordánské princezně Iman. 

www.usmagazine.com


www.zenya.skyrock.com

Žádné komentáře:

Okomentovat